blueprint1-lookizi-tab-brillenglazen-coatings-en-materialen-groot-set2

Coatings wat zijn dat?

Er zijn verschillende coatings voor brillenglazen. Zo kunnen er ontspiegelingslagen, een water- en vuilafstotende laag of een hardingslaag worden aangebracht op brillenglazen. Deze coatings hebben een eigen functie en kunnen op bijna alle brillenglazen worden aangebracht.

Een ontspiegelingslaag zorgt ervoor dat het brillenglas niet meer spiegelt. Anderen kunnen hierdoor uw ogen beter zien, maar belangrijker nog, het houdt spiegelingen uit uw beeld. U ziet hierdoor meer contrast en heeft een helderder beeld. De coating voor ontspiegeling bestaat uit meerdere lagen met een eigen kleur. Die kleur kunt u niet of nauwelijks zien.

Een hardingslaag maakt de brillenglazen krasbestendiger. Vaak wordt deze laag aangebracht op kunststof glazen. Deze zijn namelijk niet zo hard als glas, waardoor het zonder zo’n laag na verloop van tijd dof wordt en krassen krijgt. Ook na de hardingslaag zijn brillenglazen van glas harder. Hierop kan ook een hardingslaag worden aangebracht, maar die is dan meestal om de andere coatings te beschermen.


Lees meer over onze coatings


Top