blueprint1-lookizi-tab-lenzen-nachtlenzen-groot-set2

Nachtlenzen bij VD WIEL Optiek & Optometrie

Lees hieronder alles over nachtlenzen. Heeft u nog vragen? Bel naar VD Wiel Optiek & Optometrie of kom een keertje langs in onze winkel in Ede. 

Wat zijn nachtlenzen?

Nachtlenzen zijn bijzondere lenzen die je niet overdag draagt, maar juist tijdens het slapen. Terwijl jij je ogen dicht hebt, vervormen de lenzen het hoornvlies. Deze vervorming zorgt ervoor dat je overdag goed kunt kijken. ’s Ochtends doe je de lenzen weer uit en je kunt de hele dag scherp zien, zonder bril of lenzen. 

Hoe werken nachtlenzen?

Nachtlenzen drijven op een laagje traanvocht en hebben dus geen direct contact met het hoornvlies. De lens geeft een bepaalde druk op het hoornvlies, waardoor de voorkant van het hoornvlies iets platter wordt. Dit zorgt ervoor dat jij één tot twee dagen scherp kunt zien. De vervorming is dus tijdelijk. 

Voor wie zijn nachtlenzen bedoeld?

’s Nachts lenzen dragen en overdag goed zien zonder lenzen of bril. Dat klinkt toch perfect? Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor de nachtlenzen. Nachtlenzen werken alleen voor mensen die bijziend zijn en een sterkte van -0,5 dioptrie tot -4,5 dioptrie* hebben. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al gebruik maken van nachtlenzen.

Kinderen hebben als extra voordeel dat de nachtlenzen de achteruitgang van het oog kunnen verminderen. 

Wat zijn de voordelen van nachtlezen?

Nachtlenzen hebben veel voordelen, met name omdat je overdag geen bril of lezen meer hoeft te dragen. Hierdoor heb je minder last van droge of vermoeide ogen en kun je zonder bril sporten en actieve dingen doen. Ook heb je nooit meer last van stofjes onder de lens en kun je zonder problemen gaan zwemmen. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan een laserbehandeling. 

Wat zijn de nadelen van nachtlenzen?

Als je maar goed genoeg zoekt, zijn op internet ook minder positieve verhalen over nachtlenzen te vinden. Natuurlijk zijn lenzen heel persoonlijk en wat sommige mensen als vervelend ervaren, is voor anderen geen probleem. Onze optometrist en contactlensspecialisten zijn zeer gespecialiseerd op het gebied van nachtlenzen. Wij hebben inmiddels al ruim tien jaar ervaring op dit gebied. Goede hygiëne en regelmatige controles zijn van groot belang. Onze medewerkers zullen uw ogen goed in de gaten houden en bij problemen of vragen kunt u altijd bij ons terecht. 

Wat zijn de kosten van Nachtlenzen?

Bij het aanpassen van nachtlenzen betaal je eenmalig €150,-. Daarna kosten de lenzen €35,- per maand. Bij dat bedrag zijn de lenzen, contactlensvloeistof, controles en verzekering inbegrepen*. 

*Vraag in de winkel naar de voorwaarden

NAAR DE WINKEL
vd-wiel-optiek-Artikel-nachtlezen-V2

Lees meer over onze nachtlenzen


Top