vd-wiel-optiek-oogzorg-v1

Wanneer gaat u naar de optometrist?

Met het stijgen van de leeftijd komen verschillende aandoeningen aan het oog vaker voor en geven meestal pas in een later stadium klachten. Vroegtijdige diagnose, behandeling en/of adviezen kunnen de gezondheid van uw ogen ten goede komen. Hieronder vindt u handige richtlijnen die aangeven wanneer u het best naar de optometrist kunt gaan:

  • Als u boven de 40 jaar oud bent en geen klachten heeft, maar wel graag wilt weten hoe het met de gezondheid van uw ogen gesteld is (preventief)
  • Als er in de familie een oogaandoening voorkomt, zoals macula degeneratie of glaucoom
  • Als u specifieke klachten heeft zoals dubbelzien, last van droge ogen, vlekken of flitsen in het gezichtsveld zien en graag wilt weten wat hiervan de oorzaak is
  • Als er vanwege de (oogheelkundige) gezondheid regelmatig een optometrisch onderzoek nodig is (bijvoorbeeld bij diabetes, glaucoom of een hoge bloeddruk)
  • Als er na een eerdere oog- meting een aanleiding wordt gevonden om verder uitgebreid optometrisch onderzoek te laten doen.

Verschillende oogonderzoeken

Bij VD Wiel Optiek & Optometrie in Ede (bij Bennekom) kunnen we verschillende oogonderzoeken uitvoeren. Met onze onderzoeken kunnen we uw oogsterkte meten, de binnen- en buitenzijde van uw ogen screenen, uw oogfuncties en de gezondheid van uw ogen bepalen.

Oogmeting € 0,-
Twijfelt u over de sterkte van uw ogen? Laat uw ogen dan gratis bij ons meten door een gediplomeerde opticien.

Optometrisch onderzoek €30,-
Een optometrisch onderzoek begint altijd met het meten van de oogdruk. Vervolgens doet de optometrist een oogmeting, waarbij de sterkte van uw ogen wordt bepaald. Daarna bekijkt hij de gezondheid van uw ogen. Hij onder- zoekt verschillende oogfuncties zoals de samenwerking van uw ogen, vervolgens kijkt hij naar mogelijke aandoeningen in het hoornvlies, netvlies en de ooglens. Een aandoening waar u aan kunt denken is bijvoorbeeld staar.

Optometrisch onderzoek + OCT-scan € 75,-
Bij dit pakket wordt eerst een optometrisch onderzoek uitgevoerd. Daarnaast maakt de optometrist een zogenaamde OCT-scan en fundus-foto’s zodat we een gedetailleerde opname van het netvlies, de ‘gele vlek’, en de oogzenuw hebben. Met een OCT-scan kan hij afwijkingen constateren. Hij controleert uw ogen op diabetische retinopathie, macula degeneratie en glaucoom. De resultaten van het onderzoek kunnen wij, indien gewenst, delen met uw huisarts.

Preventief oogonderzoek beoordeeld door een oogarts € 99,-
Met ‘de Oogcheck’ beoordeelt de oogarts uw ogen op diabetische retinopathie, macula degeneratie en glaucoom. Het volledige optometrisch onderzoek wordt wel door de optometrist uitgevoerd. Door deze unieke samenwerking heeft u geen verwijskaart nodig, is er geen wachtlijst, krijgt u de uitslag snel en in een handig en uitgebreid rapport.

MEER INFORMATIE OVER DE OOGCHECK

vd-wiel-optiek-Artikel-optometrie-V2

Lees meer over optometrie


Top