bijsluiter
Contactlenzen

Inhoudsopgave

Magazine

Zomer2018

 • menu
 • Contactlenzen

  De contactlenzen bij VD Wiel Optiek & Optometrie zijn van uitstekende kwaliteit. De controles en het aanmeten worden gedaan door gediplomeerde contactlensspecialisten en optometristen. Wij werken samen met LensOnline, zodat je de voordeliger zachte lenzen kunt krijgen met de service die je van ons gewend bent.

  Zachte lenzen

  Zachte contactlenzen kennen een snelle gewenning, blijven goed zitten en hebben een lage stofgevoeligheid. Zachte lenzen zijn verkrijgbaar in verschillende vervangingssystemen, zoals daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Het zijn ideale lenzen om mee te sporten.

  vd-wiel-icon-lens-check
  Controle voor zachte
  contactlenzen € 45,-
  lees meer

  Een contactlenscontrole wordt uitgevoerd door een gediplomeerde contactlens-specialist of optometrist. Zij kijken of de sterkte nog klopt en of deze aangepast moeten worden. Tegelijkertijd wordt ook de gezondheid van je ogen gecontroleerd.

  vd-wiel-icon-lens-k-aanpassing-2
  Heraanpassing zachte
  contactlenzen v.a. € 95,-
  lees meer

  Heraanpassingen kunnen nodig zijn wanneer uit de controle blijkt dat een ander type contactlens meer geschikt is voor je ogen. Hierdoor krijg je andere contactlenzen mee en kun je deze een aantal dagen op proef proberen. Vervolgens vindt er een tweede lenscontrole plaats nadat je de nieuwe contactlenzen een aantal dagen hebt gedragen.

  vd-wiel-icon-lens-k-aanpassing-3
  Nieuwe (zachte) contactlenzen aanpassing v.a. € 95,-
  lees meer

  Ben je nieuw bij VD Wiel Optiek? Dan worden er naast een uitgebreide oogmeting ook alle maten van het oog opgemeten. Er wordt gekeken naar de gezondheid van je ogen en op basis van al deze gegevens een bijpassende contactlens gezocht. Je krijgt een proefsetje mee met bijpassende lenzenvloeistof. Na enkele dagen proberen wordt er een tweede controle uitgevoerd en indien alles goed loopt, worden de lenzen definitief besteld via LensOnline.

  vd-wiel-icon-lens-online-wit

  Samenwerking LensOnline

  Door onze krachten te bundelen met LensOnline kunnen we jou als het beste van twee werelden bieden. Door onze lage internetprijzen kun je contactlenzen krijgen voor een goede prijs. Daarnaast bieden we bij VD Wiel Optiek de beste oogzorg. Met onze kwalitatieve en professionele oogonderzoeken weet je zeker dat je de juiste adviezen zult ontvangen. We adviseren om elk halfjaar je ogen opnieuw te laten controleren. Het is belangrijk om de gezondheid en sterkte van een van de belangrijkste zintuigen te laten checken.

   

  Harde lenzen

  Harde lenzen geven een haarscherp zicht en worden op maat gemaakt. Harde lenzen worden aangemeten door een optometrist, omdat we het belangrijk vinden dat ook de gezondheid van de ogen wordt bekeken.

  Een contactlenscontrole wordt uitgevoerd door een gediplomeerde contactlens-specialist of optometrist. Zij kijken of de sterkte nog klopt en of deze aangepast moeten worden. Tegelijkertijd wordt ook de gezondheid van je ogen gecontroleerd.

  Nachtlenzen

  Wat zijn nachtlenzen?

  Nachtlenzen zijn bijzondere lenzen die je niet overdag draagt, maar juist tijdens het slapen. Terwijl jij je ogen dicht hebt, vervormen de lenzen het hoornvlies. Deze vervorming zorgt ervoor dat je overdag goed kunt kijken. ’s Ochtends doe je de lenzen weer uit en je kunt de hele dag scherp zien, zonder bril of lenzen.

  Hoe werken nachtlenzen?

  Nachtlenzen drijven op een laagje traanvocht en hebben dus geen direct contact met het hoornvlies. De lens geeft een bepaalde druk op het hoornvlies, waardoor de voorkant van het hoornvlies iets platter wordt. Dit zorgt ervoor dat jij één tot twee dagen scherp kunt zien. De vervorming is dus tijdelijk.

  Voor wie zijn nachtlenzen bedoeld?

  ’s Nachts lenzen dragen en overdag goed zien zonder lenzen of bril. Dat klinkt toch perfect? Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor de nachtlenzen. Nachtlenzen werken alleen voor mensen die bijziend zijn en een sterkte van -0,5 dioptrie tot -4,5 dioptrie* hebben. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al gebruik maken van nachtlenzen. Kinderen hebben als extra voordeel dat de nachtlenzen de achteruitgang van het oog kunnen verminderen.

  Wat zijn de voordelen van nachtlezen?

  Nachtlenzen hebben veel voordelen, met name omdat je overdag geen bril of lezen meer hoeft te dragen. Hierdoor heb je minder last van droge of vermoeide ogen en kun je zonder bril sporten en actieve dingen doen. Ook heb je nooit meer last van stofjes onder de lens en kun je zonder problemen gaan zwemmen. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan een laserbehandeling.

  Wat zijn de nadelen van nachtlenzen?

  Als je maar goed genoeg zoekt, zijn op internet ook minder positieve verhalen over nachtlenzen te vinden. Natuurlijk zijn lenzen heel persoonlijk en wat sommige mensen als vervelend ervaren, is voor anderen geen probleem. Onze optometrist en contactlensspecialisten zijn zeer gespecialiseerd op het gebied van nachtlenzen. Wij hebben inmiddels al ruim tien jaar ervaring op dit gebied. Goede hygiëne en regelmatige controles zijn van groot belang. Onze medewerkers zullen uw ogen goed in de gaten houden en bij problemen of vragen kunt u altijd bij ons terecht.

  Heb je nog vragen?

  Neem hieronder contact met ons op!
  Uiteraard zijn wij tijdens winkeltijden altijd telefonisch bereikbaar op: 0318-610613

  Heb je ons online magazine al  gelezen?

  Of bekijk de rest van de Bijsluiter...