bijsluiter
Oogzorg

Inhoudsopgave

Magazine

Zomer2018

 • menu
 • Oogzorg

  Onze gediplomeerde optometristen helpen je graag met de beste oogzorg. We voeren uitgebreide oogonderzoeken uit en kunnen je informeren over ooglaseren en staarbehandelingen. We kijken naar de gezondheid van het oog en gaan een stapje verder dan andere opticiens.

  Optometrie

  Met het stijgen van de leeftijd komen sommige aandoeningen aan het oog vaker voor. Andere aandoeningen geven pas in een later stadium klachten. Vroegtijdige diagnose, behandeling en/of adviezen kunnen de gezondheid van je ogen ten goede komen. Hieronder vind je handige richtlijnen die aangeven wanneer je het best naar de optometrist kunt gaan:
  Preventief

  Als je boven de 40 jaar bent, geen klachten hebt, maar wel graag wilt weten hoe het met de gezondheid van je ogen gesteld is.

  Vervolg onderzoek

  Als er na een eerdere oogmeting een aanleiding wordt gevonden om verder uitgebreid optometrisch onderzoek te laten doen.

  Erfelijke aandoening

  Als er in de familie een oogaandoening voorkomt, zoals macula degeneratie of glaucoom.

  Specifieke klachten

  Zoals dubbelzien, last van droge ogen, vlekken of flitsen in het gezichtsveld ziet en graag wilt weten wat hiervan de oorzaak is.

  Oogheelkundig

  Als er vanwege de gezondheid regelmatig een optometrisch onderzoek nodig is (bijvoorbeeld bij diabetes, glaucoom of een hoge bloeddruk).

  Heb je een vraag?

  Stel je vraag of maak een afspraak.

  Optometrisch onderzoek

  Bij VD Wiel Optiek in Ede kunnen we verschillende oogonderzoeken uitvoeren. Met onze onderzoeken kunnen we je oogsterkte meten, de binnen- en buitenzijde van je ogen screenen, je oogfuncties en de gezondheid van je ogen bepalen.
  vd-wiel-icon-meting-oct
  Optometrisch onderzoek + OCT-scan €95,-
  Lees meer

  Een optometrisch onderzoek begint altijd met het meten van de oogdruk. Vervolgens doet de optometrist een oogmeting, waarbij de sterkte van je ogen wordt bepaald. Daarna bekijkt hij de gezondheid van je ogen. Hij onderzoekt verschillende oogfuncties zoals de samenwerking van je ogen. Vervolgens kijkt hij naar mogelijke aandoeningen in het hoornvlies, netvlies en de ooglens. Een aandoening waar je aan kunt denken is bijvoorbeeld staar.

   

  Daarnaast maakt de optometrist een zogenaamde OCT-scan en fundus-foto’s zodat we een gedetailleerde opname van het netvlies, de ‘gele vlek’, en de oogzenuw hebben. Met een OCT-scan kan hij afwijkingen constateren. Hij controleert je ogen op diabetische retinopathie, macula degeneratie en glaucoom. De resultaten van het onderzoek kunnen wij, indien gewenst, delen met je huisarts.

  vd-wiel-icon-meting
  AVA Oogmeting €45,-
  Lees meer

  Twijfel je over de sterkte van je ogen? Laat je ogen dan bij ons meten door een gediplomeerde opticien. Oogmetingen worden standaard gedaan in stappen van 0,25 dioptrie. Met AVA kunnen wij meten op 0,01 dioptrie. De uiterst precieze oogmeting wordt verwerkt in premium Essilor-brillenglazen voor een ultieme kijkervaring.

   

  Bij de aankoop van een nieuwe bril en/of glazen krijg je dit bedrag in mindering op je aankoop.

  Orthoptie

   Wanneer ga je naar de orthoptist? Voornamelijk kinderen van 3 t/m 10 jaar en volwassenen die dubbel zien of lees-/concentratieproblemen hebben. Een orthoptist onderzoekt en behandelt op het gebied van:
  Scheelzien

  (strabismus)

  Dubbelzien

  (diplopie)

  Hoofdpijn en Leesklachten

  (asthenope klachten)

  Lui oog

  (amblyopie)

  Oogmetingen

  Bij (jonge) kinderen

  Oogbewegings-
  stoornissen
  vd-wiel-icon-orthoptie
  Eerste orthoptisch onderzoek €95,-
  Lees meer

  Komt jouw kind of jijzelf voor het eerst bij de orthoptist van VD Wiel Optiek of heb je een verwijzing van de huisarts of het consultatiebureau? Dan plannen wij een eerste orthoptisch onderzoek in.

  Tijdens het eerste orthoptische onderzoek wordt de oogstand, de samenwerking van de ogen, de gezichtsscherpte (eventueel lui oog) en een brilsterkte onderzocht. In dit onderzoek worden de ogen van je kind gedruppeld met pupil-verwijdende druppels. Zo kan een eventuele brilsterkte goed bepaald worden. Tevens wordt de gezondheid van het oog bekeken.

  Na het onderzoek wordt bepaald of er een behandeling nodig is. Dit kan een bril of het plakken van een oogpleister zijn. Het kan zijn dat er herhalingsonderzoeken nodig zijn om de voortgang in de gaten te houden en zo nodig de behandeling bij te stellen.

  vd-wiel-icon-eye
  De voordelen van orthoptie bij VD Wiel Optiek:
  Lees meer

  Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts of jeugdarts nodig om een afspraak te maken, we hebben korte wachttijden, geven je alle aandacht en hebben de tijd voor vragen. Het onderzoek bestaat uit een aantal testen en kan in totaal anderhalf uur duren.

  vd-wiel-icon-laseren

  Ooglaseren

  Wil jij je ogen laten laseren? Bij VD Wiel Optiek kunnen we kijken of je ogen geschikt zijn om te laten laseren en je alles vertellen over de voor- en nadelen en over de kosten. Daarnaast doen we de voor- en na-onderzoeken. Wij werken samen met Eyescan in Utrecht.

   

  Lees meer over laseren op www.eyescan.nl

  vd-wiel-icon-gezond

  Goed voor ogen

  Gezonde voeding draagt bij aan gezonde ogen. Door gevarieerd te eten, krijg je verschillende essentiële voedingsstoffen binnen. Die voedingsstoffen kunnen helpen de achteruitgang van het oog te beperken of aandoeningen als glaucoom, macula degeneratie en staar te verminderen. Weten wat je kunt eten om aan de gezondheid van je oog te werken?

   

  Ga naar www.goedvoorogen.nl

  Heb je ons online magazine al  gelezen?

  Of bekijk de rest van de Bijsluiter...