Uitgelicht
65 jaar, 4 generaties.

Inhoudsopgave

Magazine

Zomer2018

 • menu
 • Tijdlijn

  VD Wiel Optiek is een begrip in Ede en omstreken. De inspirerende winkel combineert hoogwaardige oogzorg met de beste monturen. Niet voor niks voorziet dit hechte familiebedrijf al 65 jaar de inwoners van Ede van deskundig advies en een mooie look.

   

  Waar is het allemaal begonnen?

  Eerste generatie VD WIEL optiek.

  Nieuwe Rijn, Leiden.

  Het begin:

  Voor de start van VD Wiel Optiek gaan we terug naar Leiden, waar Koos van der Wiel in de crisisjaren een eigen optiek begon.

  Hij overleefde een aantal zware jaren en bouwde met passie en doorzettingsvermogen een goedlopende optiek, gesteund door vrouw en kinderen. Zoon Bert zag in 1953 zijn kans schoon om een vestiging te openen in het centrum van Ede. Daar start de geschiedenis van VD Wiel Optiek in Ede.

  tiijdlijn-snip

  De jaren 50&60.

  Zoon Bert zag in 1953 zijn kans schoon om een vestiging te openen in het centrum van Ede. Daar start de geschiedenis van VD Wiel Optiek in Ede. Met hard werken en hulp van zijn vrouw werd de winkel in 1968 zelfstandig.
  1968
  vd-wiel-logo-jaren 70

  De jaren 70 brachten kleur.

  Zo’n 10 jaar later (in 1977) komt dochter Lies in de winkel werken, niet veel later gevolgd door haar broer Herbert (1982). Naast brillen en oogmetingen, verkoopt de winkel ook barometers, fototoestellen en vergrootglazen.

  vd-wiel-logo-jaren 80

  1986

   

  In 1987 nemen Herbert en Lies de optiek helemaal over van Bert van der Wiel en mag hij gaan genieten van zijn pensioen. Maar helemaal loslaten kan Bert nog niet, hij komt elke week nog langs in de winkel. In 1991 komt Hans van Hunnink het team versterken.

  De focus van de winkel verschuift richting oogzorg en Herbert wordt een van de beste en bekendste optometristen in de regio.

  De moderne jaren 80.

  In 2003 is het FEEST!

  De winkel bestaat vijftig jaar! Dit bijzondere hoogtepunt wordt op feestelijke wijze gevierd.

   

  In 2007 komt Herberts zoon Rik in de winkel werken.

  Het millennium brengt nieuw elan.

  2013

   

  De winkel barst uit haar voegen en Lies en Herbert nemen samen met Rik het besluit om te verhuizen naar een nieuw pand aan de Telefoonweg in Ede.

   

  De winkel is groter, er zijn parkeerplaatsen, en er is meer ruimte voor oogzorg, maar ook voor design. In de nieuwe winkel worden ‘opa en oma’ Van der Wiel geëerd met een prachtig schilderij dat de inmiddels 60-jarige geschiedenis van de winkel op bijzondere wijze verweeft met de toekomst. De trotse oud-eigenaren zijn bij de onthulling aanwezig.

  65 Jaar Van de Wiel Optiek!

  Het is inmiddels 65 jaar geleden dat Bert de stap van Leiden naar Ede zette.

  In die 65 jaar is er een hoop gebeurd, maar een ding staat vast: VD Wiel Optiek heeft kwaliteit en service nog altijd hoog in het vaandel. Het nieuwe team staat vijf dagen per week voor je klaar om je met dezelfde passie als Bert in 1953 van het beste advies te voorzien.

  tiijdlijn-snip

  Fin.

  Dit was de eerste editie van het VD Wiel Magazine.

  We hopen dat jullie een goed beeld hebben gekregen van de mogelijkheden binnen de optiek- en optometriewereld. We ontvangen graag jouw mening over onze nieuwe magazine en bijsluiter. Ben je benieuwd naar onze volgende editie? Abonneer je voor onze update en je krijgt als eerste bericht wanneer de nieuwe editie uit is!

  Abonneren
  Feedback geven
  OOGZORG

  Lees hier meer over voeding en oogzorg.

  COLOFON

  Lees hier wie dit magazine gemaakt heeft.