Innovatie
De missie van Dick Moby.

Inhoudsopgave

Magazine

Zomer2018

 • menu
 • s-haj050_blue-lagoon_1

  De missie van

  Dick Moby.

  Duurzaam ondernemen zonder stijl uit het oog te verliezen. Van de monturen tot de hoesjes en de poetsdoekjes. Duurzaamheid zit in het DNA van Dick Moby.

  Plastic is geweldig,

  echt waar!

  Maar de mannen van Dick Moby (Robbert Wefers Bettink en Tim Holland) zijn natuurlijk geen fan van plastic vervuiling. Ze zeggen alleen dat niet ál het plastic afval slecht is. Ze maken namelijk duurzame brillen van plastic. Ze zijn vernoemd naar Moby Dick, de beruchte ongrijpbare potvis uit het gelijknamige boek, maar dan nét even anders.

  En dat is geen toeval … Ze houden ervan de zaken een beetje op te schudden.  Ze willen plastic graag (her)gebruiken zonder daarbij meer afval te veroorzaken. Om de wereld een betere plek te maken en een glimlach op je gezicht te toveren.

   

  Het begin.

  Het begon met een surftrip in 2012, waar ze werden geconfronteerd met een enorme hoeveelheid plastic afval in en rond de oceaan. Als surfers en zeilers in hart en nieren hebben ze besloten de plastic vervuiling op een positieve manier aan te pakken door hoogwaardige zonnebrillen te maken van biologisch afbreekbaar en / of gerecycled plastic.

  1024xdick-moby-founders

  Schone oceaan,

  heldere lenzen.

  De smiley-poetsdoekjes van Dick Moby zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Verminder de plastic vervuiling met één lach per keer!

  Gerecyclede leren hoes.

  Duurzame kwaliteit zonder compromissen. Zo zien we het graag. Het is niet alleen de binnenkant die telt, dus de beschermende brillenhoesjes zijn ook duurzaam geproduceerd. Ze zijn namelijk van gerecycled leer.

  Duurzame

  materialen

  Recycled acetate

   

  Samen met Mazzucchelli, de marktleider in acetaatproductie, verwerkt Dick Moby industrieel acetaatafval in de zwarte monturen. Ze bestaan uit 97% gerecycled acetaat. De overige 3% is zwarte inkt.
  vd-wiel-optiek-magazine-DM-poster

  Bio-based acetate

   

  Alle niet-zwarte monturen zijn gemaakt van biologisch acetaat. Gemaakt zonder ruwe olie of giftige weekmakers. Zo brengen ze de vervuiling tot een minimum. Goed bezig Dick Moby!

  Bekijk hier hoe een bril van Dick Moby gemaakt wordt.

  Bekijk hier een video hoe de brillen van Dick Moby gemaakt worden. Voor de winter editie, die 21 december uitkomt, gaan we het merk Lindberg uitgebreid uitlichten. Wil je een notificatie als de winter editie uitkomt? Schrijf je dan hier in! Je krijgt dan als eerste een bericht wanneer het volgende nummer online staat.

  ACTUEEL

  Editie 2.

  LIFESTYLE

  De juiste zonnebril voor de herfst.