Uitgelicht
Duurzaam ondernemen in stijl.

Inhoudsopgave

Magazine

Zomer2018

 • menu
 • Duurzaam

  ondernemen

  in stijl.

  “We claimen niet dat wij 100% duurzaam zijn, maar werken wel elke dag toe naar een duurzamere onderneming.”

  Kom je uit de omgeving van Ede, dan geniet je vast ook van de prachtige natuur die we hier hebben. Natuur die we moeten beschermen, en daar dragen we graag een steentje aan bij. Gelukkig gaan oogzorg, mode en duurzaamheid goed samen, op verschillende manieren.

  Het verhaal van twobillioneyes begint in 2009, toen de oprichter (Bijan Azami) voor het eerst hoorde dat er bijna een miljard mensen op de wereld zijn die een bril nodig hebben maar er niet over kunnen beschikken …
   

  Eén miljard kinderen en volwassenen kunnen niet goed zien. Zij willen lezen, leren en werken, een inkomen realiseren voor hun gezin en de economie van hun land. Nadenken over wereldse zaken. Goed zien is voor elk mens van levensbelang. Maar voor veel mensen is een bril niet betaalbaar. Of de dichtstbijzijnde opticien zit honderden kilometers verderop.

   

  “Dit was voor mij […] een schokkende en heel pijnlijke ontdekking. Eerst voelde ik me machteloos. […] En toen realiseerde ik me dat elke beweging begint met de droom van één mens; en waarom niet met die van mij? Zo besloot ik om één dag in de week te besteden aan het vinden van een oplossing, en zo is ‘Two Billion Eyes’ onstaan.”

   

  – Bijan Azami

  Na jaren van research hebben ze de oplossing gevonden waardoor iedereen een bril aangemeten kan krijgen. Deze wordt ter plekke samengesteld met behulp van een toolkit waarmee  iemand, na een korte training, een oogmeting kan doen en een bril maken. Binnen 20 minuten! De toolkit is overal te gebruiken, zonder stroom, zonder kostbare machines. De kosten zijn zo laag dat de droom voor goed zicht voor iedereen binnen handbereik ligt.

  vd-wiel-two
  Vanuit VD Wiel Optiek steunen wij dit initiatief. Want wij willen de best mogelijke oogzorg voor iedereen. Koop je een bril bij ons, dan doneren wij een gedeelte van de opbrengst aan Two Billion Eyes. Zo steunen wij ze om oogmeetapparatuur en gereedschap aan te schaffen, zodat we samen meer mensen kunnen helpen aan een beter zicht.

  But first, coffee..

  Opwarmen met een kop koffie of thee is in de herfst altijd een goed idee. Wij schenken de beste koffie en thee van Peeze. Duurzaam en waar het kan biologisch.

  peeze-best-collect-logo-wit

  Dick Moby, brillen van gerecycled plastic.

  Recycled acetate.

  Samen met Mazzucchelli, de marktleider in acetaat productie, verwerkt Dick Moby industrieel acetaat afval in de zwarte monturen. Ze bestaan uit 97% gerecycled acetaat, de overige 3% is zwarte inkt.

  Bio-based acetate.

  Alle niet zwarte monturen zijn gemaakt van biologisch acetaat. Gemaakt zonder ruwe olie of giftige weekmakers, zo brengen ze de vervuiling tot een minimum. Goed bezig Dick Moby!

  ACTUEEL

  De komst van het Oogzorgcentrum.

  COLOFON

  Lees hier wie dit magazine gemaakt heeft.