Oogzorg
Oogzorgcentrum Ede

Inhoudsopgave

Magazine

Zomer2018

 • menu
 • Het Oogzorgcentrum is geopend!

  Eindelijk is het zover: vanaf nu is het Oogzorgcentrum Ede geopend, direct naast VD Wiel Optiek.

  In het Oogzorgcentrum voeren we uitgebreide oogonderzoeken uit en kunnen we je informatie geven over ooglaseren en staarbehandelingen. We kijken naar de gezondheid van je ogen en gaan daarin echt een stapje verder dan andere opticiens.

  Optometrie.

  Met het stijgen van de leeftijd komen sommige aandoeningen aan het oog vaker voor. Andere aandoeningen geven pas in een later stadium klachten. Vroegtijdige diagnose, behandeling en/of adviezen kunnen de gezondheid van je ogen ten goede komen. We hebben een aantal handige richtlijnen voor je die aangeven wanneer je het best naar de optometrist kunt gaan.

  Preventief:

  Als je boven de 40 jaar bent, geen klachten hebt, maar wel graag wilt weten hoe het met de gezondheid van je ogen gesteld is.

  Vervolgonderzoek:

  Als er na een eerdere oogmeting een aanleiding wordt gevonden om verder uitgebreid optometrisch onderzoek te laten doen.

  Erfelijke aandoening:

  Als er in de familie een oogaandoening voorkomt, zoals macula degeneratie of glaucoom.

  Specifieke klachten:

  Zoals dubbelzien, last van droge ogen, vlekken of flitsen in het gezichtsveld ziet en graag wilt weten wat hiervan de oorzaak is.

  Oogheelkundig:

  Als er vanwege de gezondheid regelmatig een optometrisch onderzoek nodig is (bijvoorbeeld bij diabetes, glaucoom of een hoge bloeddruk).

  Heb je een vraag?

  Stel je vraag hieronder of maak een afspraak.

  Orthoptie.

  Wanneer ga je naar de orthoptist? Voornamelijk kinderen van 3 t/m 10 jaar en volwassenen die dubbel zien of lees- / concentratieproblemen hebben.

  Een orthoptist onderzoekt:

  Scheelzien (strabismus), dubbelzien (diplopie), hoofdpijn of leesklachten (asthenope klachten), lui oog (amblyopie), oogmetingen bij (jonge) kinderen en oogbewegingsstoornissen.

  Eerste orthoptisch onderzoek:

  Komt jouw kind of jijzelf voor het eerst bij de orthoptist van VD Wiel Optiek of heb je een verwijzing van de huisarts of het consultatiebureau? Dan plannen wij een eerste orthoptisch onderzoek in.

  De voordelen van orthoptie bij VD Wiel?

  Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts of jeugdarts nodig om een afspraak te maken. We hebben korte wachttijden, geven je alle aandacht en hebben de tijd om je vragen te beantwoorden.

  LIFESTYLE
  Films die je ogen openen.
  UITGELICHT
  Kunst, fotografie & vormgeving.