Uitgelicht
De duurzame monturen van ROLF

Inhoudsopgave

Magazine

Zomer2018

 • menu
 • rolf-logo-wit

  De duurzame monturen van ROLF

  De kracht van planten

  Kijk jij graag op een duurzame manier naar de wereld? De nieuwe Substance-brillencollectie van ROLF maakt gebruik van de kracht van planten. De basis voor de nieuwste collectie is een poeder, dat afkomstig is van een zeer specifieke plant. Dat poeder brengt een hele reeks duurzame en functionele eigenschappen waarmee ROLF innovatieve, plantaardige brillen ontwikkelt.

  De Substance-collectie van ROLF is gemaakt van hernieuwbare bronnen en bestaat uit meer dan 20 montuurontwerpen in veel verschillende kleuren. De productie begint met een innovatief hightech 3D-printproces en eindigt met handgemaakte afwerkingen die onze brillen veranderen in een eigentijds, duurzaam kunstwerk.

  Werken met planten is niets nieuws voor de meesters van houten brillen.

  Hun nieuwste, natuurlijke materiaal wordt gemaakt van een plant van de Euphorbiaceae-familie en is een bewezen competente allrounder. De plant heeft een schat aan nieuwe mogelijkheden voor ROLF geopend en de duurzaamheidsreferenties zijn bijzonder indrukwekkend.

  Plant-based

  brillen

  ARON

   ROLF Substance | plant-based

  MURG S

  ROLF Substance | plant-based

  DURA

   ROLF Substance | plant-based

  De wonderboom

  “De planten worden in warme klimaten gekweekt, zonder enige vorm van genetische manipulatie. Ze concurreren niet met voedselgewassen en ze kunnen heel hoog en heel snel groeien. Waar een spar of beuk maar een paar centimeter per jaar groter wordt, schiet deze opmerkelijke plant in slechts vier maanden zes meter omhoog en komt bovendien elk jaar terug”, legt oprichter en visionair Roland Wolf uit. Dit maakt het nieuwe materiaal duurzamer en milieuvriendelijker dan ooit en is dus de perfecte basis voor het ontwikkelen van een nieuwe collectie brillen, genaamd Substance, en om mee te kunnen werken aan meer klimaatvriendelijke producten.

  De bijzondere brillen van ROLF

  Brillenfabrikant ROLF werd in 2009 opgericht midden in de Tiroler Alpen. Het familiebedrijf, dat bekend werd om zijn unieke houten monturen, produceert tegenwoordig niet alleen brillen van hout, maar ook van titanium, steen, hoorn én planten– volledig zonder schroeven en dus helemaal onderhoudsvrij.

  VD-WIEL-nieuw-logo-wit

  Kom de collectie van ROLF-brillen bekijken in onze winkel.

  LIFESTYLE

  Lindberg mindset.

  INNOVATIE

  Oakley Prizm gaming.